Onderlinge wedstrijd zaterdag 17 juni 2023

Zaterdag 17 juni onderlinge dressuurwedstrijd.

Op zaterdag 17 juni organiseren wij de onderlinge dressuurwedstrijd, een gezellige dag voor jong en oud met diverse kraampjes, een grote loterij en op twee plekken tegelijk wordt de dressuurwedstrijd gereden. Zowel Bixie als FNRS proeven worden deze dag gereden.

Zaterdag 17 juni begint de wedstijd om 09.00 uur en hopen we rond 16.00 uur de loterij trekking te doen en rond 17.00 uur de dag af te kunnen sluiten met de prijsuitreiking van de wedstrijd.

Of je net gestart bent met paardrijden bij ons of al 30 jaar bij ons paardrijd, het leuke bij de onderlinge wedstrijd is dat jullie allemaal mee kunnen doen. Let wel op, vol is vol. Dus wil jij mee doen, geef je dan snel op achter de bar in de kantine met het inschrijfgeld van 15 euro je Bixiepaspoort of FNRS Ruiterpaspoort. Heb jij nog geen paspoort? Geef dit dan zsm aan bij Marian, Susan of Anja. Dan wordt jouw paspoort aangevraagd. 

Ongeveer 1 á 2 weken voor 17 juni zal er in de kantine, stal en website een lijst komen te staan waarop te zien is voor welke proef we jou hebben ingedeeld, op welke pony en hoelaat ongeveer. De proeven en onderdelen hiervan, worden geoefend tijdens de reguliere manegelessen. Let wel op, dit is een lijst onder voorbehoud van wijzigingen.

Kraampje

Tijdens de onderlinge wedstrijd op zaterdag 17 juni is het mogelijk om met een kraampje te komen staan. Leuk! Deze opbrengt is geheel voor jullie zelf.

Wel zorgen wij voor de kraampjes, deze huren wij en daarom vragen wij hier een vergoeding voor.

Een kraam van 2 meter kost €20 en een kraam van 4 meter kost €25.

Wil jij met een kraampje komen staan, laat dit dan voor 15 mei bij Marian, Susan of Anja weten. Dan zorgen wij dat er een kraampje voor jullie klaar staat op zaterdag 17 juni.

Vrijwilligers

Tijdens deze dagen worden wij altijd fantastisch geholpen door vrijwilligers, want zonder de hulp van vrijwilligers kunnen wij deze dagen niet organiseren. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor.

Mocht jij het leuk vinden om ons vrijdagavond 16 of zaterdag 17 juni te komen helpen, een dag(deel), dan horen Marian, Susan of Anja het graag!

Uiteraard kan jij je voorkeur opgeven waar je graag bij wilt helpen, uiteindelijk kijken Marian, Susan en Anja of dit ook passend is.

Het kan gaan om de volgende dingen:

Vrijdagavond

  • Achter de bar, muntenverkoop, rondbrengen van hapjes, maken van hapjes, overige dingen

Zaterdag

  • Voorlezen, helpen poetsen, opzadelen, ringmeester, muntenverkoop, achter de bar of kraampje van de manege, overige dingen

Wie leest mijn proef voor?

Op de onderlinge wedstrijd van 17 juni, worden alle proeven voorgelezen door vrijwilligers van de manege.

Ook voor de Bixie proeven zorgt de manege ervoor dat de proef wordt voorgelezen.

Wel is het bij de Bixie verplicht dat een ouder/verzorger meeloopt tijdens de proef.

Welke soorten proeven rijden we?

Tijdens de wedstrijd van 17 juni worden de Bixie BF1, BF2 en BF3 gereden. Voor alle F-proeven geldt dat de A versie verreden wordt.

Hoe kun je een promotiepunt behalen?

Voor de F proeven kun je punten behalen door het laten zien van de verschillende gevraagde onderdelen op je proef. Ook ontvang je punten voor je zit, houding, stijl en verzorging. Wanneer je in totaal 210 punten of hoger behaald hebt op je proef, verdien je een promotiepunt.

Voor de Bixie proeven werkt het net iets anders. Hier ontvang je geen promotiepunten, maar is het de bedoeling dat je alle onderdelen op de proef laat zien en als dit gelukt is wordt dit op het proefje afgevinkt. Wanneer dit een aantal keer goed gelukt is, kijkt de manege of je eraan toe bent om door te stromen naar de F1.

Wie beoordeeld de proefjes?

Tijdens de proef wordt je als ruiter beoordeeld door FNRS juryleden. Deze letten op hoe je houding is en hoe goed je de figuren rijdt en je hulpen doorgeeft aan je pony. De jury schrijft de cijfers en beoordeling van jouw proef op een protocol dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Zo kun je altijd terug lezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Voor de Bixie proefjes behaal je geen punten maar krijg je bij alle onderdelen een kruisje als je de onderdelen goed  heb uitgevoerd.

Wij hebben enorm veel zin in deze gezellige dag. Er volgt later nog een informatiebrief met wat jullie die dag voor leuks kunnen verwachten en welke leuke activiteiten er georganiseerd worden. Nodig gerust al jullie opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes uit om te komen kijken! Er is voor ieder wat Wills!

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd terecht bij een van ons.

Wij hopen jullie allemaal te zien op vrijdagavond 16 juni en zaterdag 17 juni.

Met vriendelijke groet,

Marian, Susan en Anja.

Onderlinge wedstrijd zaterdag 17 juni 2023
Schuiven naar boven
Facebook