Groepslessen

Bij alle lessen is de grootte van de groep niet meer dan 8 personen, al vanaf 7 jaar kunnen kinderen bij ons komen paardrijden! Zo willen wij ervoor zorgen dat iedereen veilig kan (leren) paardrijden is en dat de ruiter de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructrices. Voor zowel de beginnende ruiter als de ervaren ruiter hebben wij geschikte paarden en pony’s.

Let wel op, het welzijn van de paarden en pony’s staat bij ons voorop, het kan dus zijn dat niet elk paard of pony geschikt is voor u. Wegens het welzijn van onze paarden en pony’s kunnen wij om uw gewicht vragen. 

Als je voor het eerst bij ons komt paardrijden plannen we altijd een kennismakingsgesprek in. Zo kunnen we elkaar leren kennen, kunnen we jou de manege laten zien en kunnen we samen overleggen op welke dag en in welke groep je zou kunnen starten.

Als wij vinden dat de ruiter niet meer thuis hoort in de opstaples, dan gaat hij/zij over naar een groepsles van een uur. Wij kijken naar het niveau van de ruiter en bepalen samen met de ouders en de ruiter wat de meest geschikte dag en het beste tijdstip is.

Natuurlijk hebben wij ook voor de ruiters met wat meer ervaring, half gevorderden- en gevorderden groepslessen. In de lessen wordt een gevarieerd programma gevolgd waarvan de ruiters ook echt beter leren paardrijden. Van de ruiter wordt verwacht dat hij/zij een half uur voor aanvang van de les aanwezig is om zelfstandig het paard/de pony te poetsen en te zadelen. Als het nodig is kan je altijd iemand vragen te helpen.

In zowel de opstaplessen, half gevorderden- en gevorderdengroepslessen bieden wij een gevarieerd lesprogramma aan. Zo komen de verschillende facetten van het paardrijden in de lessen naar voren. Door naast het recreatief rijden in de bak ook regelmatig te werken met balken, springen, rondje buiten, zonder zadel, spelletjes, dressuurproef oefenen etc. in de groepslessen aan te bieden. Bij al onze lessen geldt vooral dat het plezier, welzijn en veiligheid voor paard en ruiter voorop staat!

Voor aanvang van de les kun je voor in de manegestal het lesschema vinden waarin staat aangegeven op welk paard/pony je die dag rijdt. Je rijdt iedere week op een ander paard/pony om de handigheid in het rijden te krijgen, want ieder paard/pony is weer anders.

De kosten zijn als volgt:

  • 7 t/m 18 jaar € 14,50 per les
  • 19 jaar en ouder € 16,00 per les
  • 7 t/m 18 jaar met eigen paard/pony €12,00 per les
  • 19 jaar en ouder met eigen paard/pony € 12,50 per les

Wij werken uitsluitend met maand abonnementen en kwartaal abonnementen. 

Lessen dienen minimaal 24 uur voor aanvang van de les afgemeld te worden via het ManegePlan.

Voor manege klanten is de manege op zondag gesloten.

Schuiven naar boven
Facebook