Wedstrijden

Wedstrijden

Een aantal keer per jaar organiseren wij FNRS en Bixie dressuurwedstrijden of een onderlinge springwedstrijd. Deze wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond. Ook in de kerstvakantie organiseren wij jaarlijks een FNRS en Bixie dressuurwedstrijd, deze wedstrijd vindt plaats tussen kerst en oud en nieuw overdag. Jaarlijks organiseren wij onze onderlinge dressuurwedstrijd ter ere van de verjaardag van de manege. Deze wedstrijd vindt altijd plaats op de 3e zaterdag van juni.

Onder het kopje agenda, kan u zien wanneer welke wedstrijd plaatsvindt.

Hoe gaat een wedstrijd in zijn werk?

Opgeven kan in de kantine achter de bar, je mag 3 voorkeurspaarden of pony’s opgeven, daarbij lever jij direct je ruiterpaspoort en 15 euro contant in. Voor de springwedstrijd hoef jij geen ruiterpaspoort in te leveren. Eén of twee weken voor de wedstrijddatum wordt de startlijst bekend gemaakt, deze wordt in de stal opgehangen en op onze website geplaatst. Op de startlijst staat welke proef jij rijdt, op welk paard of pony en om welke tijd jij rijdt. Let wel op, op de wedstrijddag zelf, kan de wedstrijd altijd in- en uitlopen, dus zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent op de manege. Op de wedstrijddag zelf is het de bedoeling dat het paard of pony gevlochten wordt, dit doe jij niet alleen, maar samen met de andere die op het zelfde paard of pony mogen rijden. Nadat het paard niet meer hoeft te rijden die dag zorgen jullie er ook weer samen voor dat alle vlechtjes uit de staart en manen van het paard of pony gehaald worden. Ongeveer 15 minuten voor dat jij je proef moet rijden mag jij in de andere, daarvoor aangewezen, bak losrijden. Tussendoor of na afloop van de wedstrijd is er ook altijd een prijsuitreiking waarin jij je protocol ontvangt, zodat jij kan zien hoe je wedstrijd is gegaan met eventuele tips en tops. De Bixie en FNRS tot F4 worden door iemand van de Manege voorgelezen. Vanaf de F4 moet jij zelf zorgen voor iemand die jouw proefje gaat voorlezen. Uiteraard bij vragen over of tijdens de wedstrijd mag jij altijd overleggen met ons!

Onze wedstrijden zijn uitsluitend voor onze eigen ruiters en pensionklanten. Helaas organiseren wij geen wedstrijden voor ruiters van buitenaf.

FNRS dressuurwedstrijd

Een aantal keer per jaar, meestal op vrijdagavond, en in de kerstvakantie op een doordeweekse dag overdag, organiseren wij een FNRS dressuurwedstrijd. De ruiter rijdt één FNRS dressuurproef, voor die tijd is het de bedoeling dat jij je paard of pony vlecht en mooi poetst.

Bixie & Friends dressuurwedstrijd

Voor de jongste ruiters bij Manege Zwanenburg beginnen wij met een Bixie dressuurproef in plaats van een FNRS dressuurproef. Een Bixie proef stimuleert het met plezier en op spelenderwijs een proef te rijden. Bij een Bixie proef mag er altijd meegelopen worden naast de pony door een begeleider, in overleg met een van onze instructies wordt er gekeken of jij je Bixie proef zelfstandig rijdt of dat er meegelopen wordt.

Onderlinge springwedstrijd

Twee keer per jaar organiseren wij een onderlinge springwedstrijd, deze wedstrijden vinden vaak plaats op een vrijdagavond in mei en september. Meedoen aan de springwedstrijd mag als jij zelfstandig kan sturen, stappen, draven en galopperen. Twijfel jij of je mee mag doen? Overleg dan even met Marian, Susan of Anja. Marian, Susan en Anja bepalen welke hoogte er wordt gesprongen in het springparcours, dit om de veiligheid en welzijn van paard en ruiter te waarborgen.

Onderlinge dressuurwedstrijd

Elk jaar op de 3e zaterdag van juni organiseren wij de onderlinge dressuurwedstrijd ter ere van de verjaardag van Manege Zwanenburg. De onderlinge dressuurwedstrijd is een gezellige dag voor jong en oud. Op twee plekken tegelijk wordt de dressuur wedstrijd gereden, waar jong en oud, beginner en gevorderde aan mee kan doen. Daarnaast zijn er diverse kraampjes en een loterij aanwezig op deze dag. Kortom een gezellige, feestelijke dag!


Schuiven naar boven
Facebook