Update 1 juli 2020

Paardrijden in de 1.5 meter sportsamenleving
Manege Zwanenburg

Protocol voor paardrijden bij Manege Zwanenburg
Update 1 juli 2020

Contactpersoon: Marian Doornebal
Adres: Ringlaan 6, 3794 MV, De Glind
Telefoonnummer: 0342-450905 / 06–82291912

Sportaccommodaties mogen de de faciliteiten vanaf 1 juli weer volledig openstellen. Naast de anderhalve meter maatregel zal de sport elke nieuwe stap baseren op de geldende adviezen van het RIVM in samenhang met de maatregelen van de regering en overheden. 

Ook Manege Zwanenburg heeft per 1 juli 2020 alle faciliteiten weer opengesteld voor ruiters en bezoekers. Kernpunt hierin is dat de veiligheid en gezondheid van iedere paardensporter, vrijwilliger en medewerker gewaarborgd is. 

Maatregelen Manege Zwanenburg 

 • Bezoekers en ruiters houden 1,5 meter van elkaar en van de medewerkers, tijdens de rijlessen is dit niet noodzakelijk maar blijft het wel wenselijk.
 • Onze locatie is aangepast open om de dagelijkse verzorging van de paarden mogelijk te houden en de paarden beweging te kunnen geven. Alleen personen die toestemming hebben mogen aanwezig zijn op de accommodatie. 
 • Er is een planning voor personen (personeel, verzorgers, ruiters en bezoekers) die op paardensportaccommodatie aanwezig zijn. Het doel is dat het aanwezige personen zo veel mogelijk wordt beperkt en verspreid over de dag. De corona coördinator (Marian Doornebal) heeft de regie over de planning.
 • Op basis van de planning kunnen personen gebruik maken van de faciliteiten <zoals bijvoorbeeld: poets- en wasplaats, binnen- en buitenrijbaan, zadelkamer>. De 1,5 meter dient tin acht genomen te worden(behalve tijdens de rijlessen) en wij treffen hiervoor extra hygiënemaatregelen. Er is extra aandacht voor het reinigen van bijvoorbeeld deuren, deurklinken en hekken. Wij zorgen er samen met ons personeel en onze vrijwilligers voor dat deze een aantal keer per dag wordt schoon gemaakt.
 • Op de parkeerplaats wordt voldoende afstand gehouden tussen auto’s, trailers en vrachtwagens. Dit om voldoende uitstap- en uitlaadruimte te hebben en altijd 1,5 meter afstand te kunnen houden.  
 • Sanitaire voorzieningen zijn open voor de aanwezigen, bij wastafels of reinigingsplekken voor harnachement geldt een afstand van 1,5 meter tussen de personen. De accommodatiehouder zorgt dat er zeer regelmatig wordt schoon gemaakt.
 • Het gebruik van terras, tafels en banken of zitplekken is bij ons weer toegestaan. 
 • Privé- en groepslessen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit onder begeleiding, zowel in de binnenbak(vanaf 1 juli 2020) als in de buitenlucht kunnen laten plaatsvinden. Onze instructeurs, begeleiders, vrijwilligers en personeel houden, 1,5 meter afstand tot de ruiters en tot elkaar.  
 • Ouders/verzorgers of toeschouwers hebben toegang tot onze locatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de les van de ruiters.
 • Ruiters dienen, indien mogelijk, zelfstandig te kunnen poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Manegeruiters die hierbij hulp nodig hebben worden geholpen door een instructeur, begeleider, vrijwilliger of personeelslid. Er wordt 1,5 meter afstand aangehouden. 
 • Ruiters met een eigen pony mogen bij het poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen geholpen worden. Het op- en afzadelen van paarden en pony’s die niet gestald staan op de betreffende accommodatie vindt plaats buiten bij de trailer.   

Communicatie

 • Bij Manege Zwanenburg zijn posters opgehangen om de hygiëne- en gedragsregels duidelijk te maken aan de ruiters.
 • Alle ruiters die op onze accommodatie komen om te paardrijden ontvangen een bericht met de regels op onze accommodatie. Voor jonge ruiters t/m 12 jaar wordt richting de ouders/verzorgers gecommuniceerd.
 • De hygiëne- en gedragsregels zijn duidelijk zichtbaar op onze website www.manegezwanenburg.nl
 • Bij het niet naleven van de hygiëne- en gedragsregels van Manege Zwanenburg is het personeel gerechtigd om deze persoon of personen te verzoeken de locatie per direct te verlaten. 

Schuiven naar boven
Facebook