update paardijlessen vanaf 29 september 2020

Beste ruiters, ouders en begeleiders,

Nadat er vrijdag 25 september jl. additionele regionale maatregelen werden afgekondigd, heeft het Kabinet gisteren avond (maandag 28 september) ook nieuwe landelijke maatregelen doorgevoerd. Met ingang van dinsdag 29 september 18:00 uur zijn de nieuwe maatregelen van kracht; het goede nieuws is dat we kunnen blijven sporten!

Wat betekenen deze nieuwe maatregelen voor onze ruiters en voor alle ouders en begeleiders?

 • De kantine is tenminste tot en met 20 oktober gesloten, een en ander afhankelijk van de maatregelen vanuit de overheid.
 • Er is geen publiek toegestaan tijdens de rijlessen. Daarop worden geen uitzonderingen gemaakt. Ook wij vinden dit een lastige maatregel maar als we allemaal willen blijven sporten moeten we ons tot het uiterste inspannen deze nieuwe matregelen te hanteren.
 • Voor alle ruiters die zelfstandig kunnen poetsen en zadelen: kom alleen naar de manege en ga na jouw les zo spoedig mogelijk weer naar huis.
 • Voor ruiters die niet volledig zelfstandig kunnen poetsen en zadelen: kom samen met maximaal 1 ouder of verzorger naar de les.
 • Voor ouders en begeleiders van ruiters in de opstaplessen: in verband met de veiligheid tijdens de paardrijles kan er maximaal 1 ouder of begeleider per kind meekomen naar de manege om te helpen met poetsen, zadelen en tijdens het rijden naast de pony te lopen.

De spelregels nog even op een rijtje:

 • Paardrijlessen zijn bij ons mogelijk omdat wij dit onder begeleiding laten plaatsvinden. Onze instructeurs houden, 1,5 meter afstand tot de ruiters en tot elkaar. Ook is het bij ons tijdens het rijden mogelijk om 1,5 meter afstand onderling te houden,
 • Ouders/verzorgers of toeschouwers hebben geen toegang tot onze locatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de les van de ruiters,
 • De lesmap ligt in de manegestal. Bij de lesmap staat ook desinfecterende handgel, maak daar gebruik van, het is erg belangrijk,
 • Indien ruiters zelf moeten poetsen zadelen is men maximaal 30 minuten voor de les aanwezig,
 • We moeten alle ruiters vriendelijk maar dringend verzoeken om binnen 20 minuten na afloop van de les de locatie weer te verlaten,
 • Ruiters dienen, indien mogelijk, zelfstandig te kunnen poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen. Manegeruiters die hierbij hulp nodig hebben mogen maximaal 1 ouder/verzorger meenemen naar de paardrijles. Zodra het kind in de rijbak klaarstaat voor de les dienen ook deze ouders/verzorger onze locatie te verlaten. Er wordt 1,5 meter afstand aangehouden,
 • Bij de opstaplessen kan ieder kind maximaal 1 ouder/verzorger meenemen naar onze locatie in verband met de veiligheid tijdens de paardrijles. Je helpt als ouder/verzorger het kind tijdens het poetsen, zadelen en tijdens rijden. Belangrijk is daarbij 1,5 afstand te houden tot andere kinderen van > 13 jaar en natuurlijk van andere volwassenen,
 • Ruiters met een eigen pony mogen bij het poetsen, zadelen, op- en afstappen en aansingelen alleen geholpen worden door een persoon uit hetzelfde huishouden. Het op- en afzadelen van paarden en pony’s die niet gestald staan op de betreffende accommodatie vindt plaats buiten bij de trailer.  

  Wij danken jullie voor alle zorgvuldigheid en we zien elkaar snel, Blijf gezond!
update paardijlessen vanaf 29 september 2020
Schuiven naar boven
Facebook