Manege Zwanenburg Ringlaan 6 3794MV de Glind 0342450905 0682291912 email

Springwedstrijd vrijdag 24 mei 2019

 


Het duurt nog even maar op vrijdag 24 mei organiseren we weer een onderlinge springwedstrijd voor ruiters vanaf F3 niveau (start je geen dressuurwedstrijden maar wil je wel graag springen overleg dan met de instructrices).

 

Wat houdt nu een springwedstrijd in: Er staan in de rijbaan 8 à 9 hindernissen op verschillende hoogtes aangepast aan ruiter en paard zoals wij verantwoord vinden.

 

S’middags kun je je paard poetsen en vlechten en  het parcours verkennen.  En wat houdt parcours lopen in?  Je gaat zonder paard de rijbaan in en je gaat alle hindernissen bekijken in welke volgorde ze staan ( 1 t/m 8 of 9) dan ga je zelf door de rijbaan lopen zoals je gaat rijden als je op je pony/paard zit.

 

Dit om te kijken welke lijnen je moet rijden om vervolgens recht voor de hindernis uit te komen zodat je pony/paard er overheen kan springen. Want als je scheef ervoor komt zegt je pony/paard ik snap het niet, en zal er langs gaan of stoppen wat dan als een weigering telt. Dus er komt wel een stukje stuurkunst aan te pas.  Als je dit allemaal gedaan hebt kun je naar elkaar kijken/helpen totdat je zelf in de andere rijbaan je pony/paard kan losrijden totdat je zelf aan de beurt bent om aan het echte werk te beginnen. Rij je het klassieke parcours zoals we het noemen foutloos dan volgt gelijk een barrage en dit zijn ongeveer 4 à 5 hindernissen in een andere volgorde.


Je krijgt ook cijfers voor: 

  • de wijze van rijden
  • Houding en zit
  • Binnenkomen en groeten, aan het begin en aan het eind van je parcours
  • Verzorging ruiter
  • Verzorging paard
Aanvang van de wedstrijd: 18.00 uur; daarvoor kan er parcours gelopen worden.

Datum                  24 mei 2018   opgeven voor 10 mei
  

kosten                  € 12,00 p.p.

Heb je verder nog vragen dan kun je altijd bij de instructrices terecht