Manege Zwanenburg Ringlaan 6 3794MV de Glind 0342450905 0682291912 email

Onderlinge Dressuurwedstrijd 2019 Zaterdag 15 juni 2019

 


Op  18 juni  bestaat onze manege alweer 31 jaar; en dat vieren we op zaterdag 15 juni  met een wedstrijd waar iedereen jong, oud, beginner en gevorderde ruiter aan mee kan doen. We willen er een gezellige dag van maken met aan het eind van de dag de prijsuitreiking. 

 

Opgeven kan vanaf nu t/m  1 juni 2019. De kosten: € 12,00 per persoon (ook als je op een eigen pony rijdt), te voldoen bij inschrijving. Gelijktijdig je ruiterpaspoort  inleveren zodat wij jullie in de goede F kunnen indelen en eventueel tijdig het diploma kunnen bestellen. Er kan voor deze wedstrijd geen voorkeur van paard/pony opgegeven worden.

Voor de nieuwe ruiters/amazones onder ons geven wij hieronder een beschrijving van het verloop van onze onderlinge wedstrijd. Aan deze jaarlijkse wedstrijd kan IEDEREEN meedoen ook wanneer je net bent begonnen met paard/pony rijden. Het is vooral een gezellige ‘wedstrijddag’.

 

Ruiters met begeleiding

Als je nog nooit zelfstandig een proef hebt gereden, dan kun je dit op deze dag doen terwijl er iemand met je meeloopt. Deze proef wordt nog niet in je ruiterpaspoort meegenomen en is dus een leuke oefening.

Ruiters zonder begeleiding

Jullie rijden F- proeven en die worden in je ruiterpaspoort afgetekend.
Daardoor weet je hoe ver je bent en kun je een volgende keer eventueel een F- proefje hoger starten. Aan het eind van de wedstrijddag krijg je een jury-rapportje, waar je punten op staan en geven we je ruiterpaspoort weer terug.

Iedereen begint met inrijden, en dat gebeurt in de buitenrijbaan onder begeleiding, en op het voorste gedeelte van de springwei.Daar zal de ringmeester je naam afroepen wanneer je aan de beurt bent. De F- proeven worden verreden in de binnenrijbaan en op de springwei die omgetoverd is tot dressuurring.

Er zal door een FNRS- jury worden gekeken naar de uitvoering van de figuren en overgangen. Het voorlezen van de F-proeven wordt op deze dag door ons verzorgd. Lees de proef, die jij moet rijden van te voren goed door. De proeven staan in  het boekje “Verantwoord paardrijden” dat bij ons te koop is voor € 15,00

 

De figuren en overgangen die je moet uitvoeren ken je uit de lessen. Voorbeeld van enkele figuren: grote volte, gebroken lijn, van hand veranderen enz. VRAAG ER GERUST EENS NAAR IN DE LES, Marian, Susan, Anja en/of Corine leggen het je graag uit. F1 en F2 zijn proeven zonder galop en vanaf F3 komt de galop erbij.


Marian, Susan en Anja bepalen wie de proef in de springwei of binnenrijbaan zullen rijden. Veiligheid gaat boven alles!

 


Opgeven en betalen achter de bar gelijktijdig met het inleveren van het ruiterpaspoort.


LET OP: vanwege deze wedstrijddag zullen alle lessen op ZATERDAG 15 juni VERVALLEN. 

Ben je te laat met opgeven (dus nà 1 juni!) en wil je toch meedoen dan komt er 3,00 euro administratiekosten bij.

Marian, Susan en Anja bepalen wie de proef in de springwei of binnenrijbaan zullen rijden. Veiligheid gaat boven alles!